Budite potpuno bezbjedni uz Siguran Net

Written by

Budite potpuno bezbjedni uz Siguran Net

iz ponude, m:vijesti| Views: 3227

Mtel jedini operator u BiH koji pruža dodatnu sigurnost prilikom surfanja u mobilnoj mreži

Kompanija m:tel je nedavno pokrenula uslugu Siguran Net nastojeći tako da zaštiti svoje korisnike od internet prevara ili pokušaja prevara, te da njihovi korisnici mogu bezbrižnije surfovati Internetom uz dodatni vid zaštite ličnih podataka.

Prvih osam sedmica ova usluga je pružena besplatno za sve korisnike mobilne telefonije kako bi se uvjerili u njenu efikasnost, a sada je Siguran Net moguće aktivirati po cijeni od samo 1,17 KM mjesečno. Aktiviranjem ove usluge u realnom vremenu se blokiraju potencijalne on line prijetnje i omogućava se korisnicima da slobodno i bez ograničenja surfuju internetom.

Ova usluga se realizuje u saradnji sa njemačkom kompanijom SecuCloud https://www.secucloud.com/partner/  koja sarađuje sa velikim brojem telekoma u svijetu, a koja je specijalizovana za sigurnost na internetu. Ova vrsta usluge pruža sigurnu platformu za korisnike koji uživaju na internetu čineći da njihovi lični podaci, lozinke, bankarske transakcije i slični podaci budu potpuno sigurni, pružajući tako zaštitu od potencijalnih krađa podataka, krađe identiteta, virusa ili sličnih internet zlonamjernih programa.

Prema statistikama kompanije SecuCloud, na uzorku od 500 000 korisnika utvrđeno je da na mjesečnom nivou bude blokirano 7 955 142 zlonamjernih prijetnji, što je u prosjeku 15 takvih prijetnji po korisniku.

Dovoljno je da samo jedan takav zlonamjeran sajt dođe do vaših ličnih podataka, pa da vam nanese veliku štetu. Ukoliko ste nepažljivi i nemate dodatnu internet zaštitu, ovakvi sajtovi mogu da preuzmu vaše profile na društvenim mrežama, mogu da dođu do podataka sa vaših mobilnih telefona, da vam “ukradu” novac sa bankarskog računa i sl.

Da biste bili potpuno bezbrižni, uslugu po cijeni od 1,17 KM mjesečno aktivirajte na vašem mobilnom telefonu na linku http://sigurannet.mtel.ba/opt-in. Siguran Net je moguće aktivirati i pozivom na *100#, slanjem SMS poruke SIGURANNET na 0651177, putem aplikacije m:go ili putem m:tel Call Centra.

Siguran Net usluga u potpunosti funkcioniše u pozadini m:tel mobilne mreže bez uticaja na performanse bilo kog pametnog telefona korisnika, za razliku od Anti-Virus aplikacija koje se instaliraju na telefone. Siguran Net uključuje Cloud bazirano bezbjednosno rješenje realizovano u Data centru m:tel-a, koje u realnom vremenu sa updateovanim informacijama omogućava detekciju i odbranu od novih i novonastalih bezbjednosnih rizika.