Written by

Budućnost pred vratima: Stižu papuče na točkiće!

m:ovo m:ono| Views: 656

papuce

Iako je nama budućnost već odavno stigla s obzirom na svu tehnologiju koja nam je dostupna, definitivno nismo mogli ni zamisliti da će se u skorije vrijeme pojaviti papuče koje same „hodaju“, odnosno voze.

Kompanija Nissan nedavno je izumila papuče koje se same parkiraju u hodniku tradicionalnog japanskog hostela i to samo na pritisak jednog dugmeta. Svaka papuča opremljena je sa dva točkića, motorom i senzorom za vožnju na drvenom podu. Nissan je pored toga osmislio i sistem za hotelske stolove i jastuke tako da gosti ne budu užasnusti samo papučama koje se same pomjeraju već i stolovima i jastucima koji imaju dozu autonomnosti.

The ProPILOT Park Ryokan je lociran u resortu grada Hakona, stotinjak kilometara od Tokija i poznat je po fenomenalnom pogledu koji puca na planinu Fidži. Na prvi pogleda izgleda kao bilo koji drugi hostel, ppauče su poredan u hodniku gdje gosti izuvaju svoju obuću, a tatami prostorije su opremljene niskim stolovima i jastucima za sjedenje.  Ne biste pomislili da tu ima nešto neobično, sve dok papuče ne počnu same da se kreću.

Iz Nissan-a kažu da im je glavni cilj bio da zabave goste i da edukuju osoblje na ovaj način, ali i da s podigne svijet o autonomnim automobilima.