Written by

Cameo – aplikacija za personalizovanu čestitku poznatih ličnosti

m:apps, preporučujemo| Views: 803

Jeste li ikada poželjeli da vam Snoop Dogg čestita rođendan? Ili neka druga poznata osoba iz svijeta muzike, filma … Sve to sada možete imati zahvaljujući aplikaciji Cameo.

Koncept ovog softvera zapravo je prilično jednostavan. Sve što je potrebno jeste da prođete kroz listu ponuđenih osoba, rezervišete personalizovanu poruku i potom samo pričekate da telefon zazvoni. Međutim, kako i pretpostavljate, ovo nije besplatno. Cijene se kreću od 5 pa sve do, prosječno, 300 američkih dolara za jednu personalizovanu poruku. Tako ćete poruku popularnog skejtbordera, Tony-ja Hawk-a, platiti 200 dolara, dok će vas rođendanska čestitka frontmena benda The Drums, Jonny-a Pierce-a, koštati razumljivih 40 dolara.

Jedna od najvećih zvijezda ove aplikacije je definitivno Snoop Dogg, pa se i njegova video poruka kreće do vrtoglavih 500 dolara. Ali, slobodno možemo reći da se i izraz “slavni ljudi” koristi bez ikakvih pravila. Da smo u pravu, potvrđuje i činjenica da je Ken Bone, dijelu javnosti poznat po crvenom džemperu koji je nosio dok je sjedio u publici tokom televizijske debate Donald-a Trump-a i Hillary Clinton, dostupan u aplikaciji. Da, upravo tako, i njegovu čestitku možete naručiti.

Nakon što rezervišete personalizovanu poruku, koja može biti za vas, člana porodice ili prijatelja, slavna osoba ima sedam dana da ispuni vaš zahtjev. Korisnici, takođe, mogu ostaviti recenzije i dati ocjenu u vidu zvjezdica za poruke koje su primili. Osnivač Cameo-a, Steven Galanis, rekao je nedavno za The Guardian da je cilj pomoći talentima širom svijeta da zarađuju.

S obzirom da do sada nismo imali priliku koristiti sličnu aplikaciju, iskustva korisnika su zaista različita. Mnogi su stava da je ovo nepotrebno trošenje novca, dok se drugi osjećaju posebno zbog personalizovane čestitke.