Caviar-ov luksuzni iPhone 14 Pro košta 133.670 dolara

Written by

Caviar-ov luksuzni iPhone 14 Pro košta 133.670 dolara

mobilni svijet, u žiži| Views: 80

Sam naziv telefona Rolex Daytona iPhone 14 Pro pokazuje da se radi o nesvakidašnjem modelu telefona namijenjenom za odabrane.

Ovaj uređaj kreirala je kompanija Caviar koja se do sada proslavila sličnim luksuznim verzijama iPhone-a. Analitičari koji prate tržište modernih telefona već tvrde da se radi o telefonu koji je očigledno dizajniran za “pokazivanje”.

To potvrđuju detalji. Ispod kamere na zadnjoj strani nalazi se Rolex sat i tri mala brojčanika – svi oni su ukrašeni zlatom od 18 karata. Kućište ovog iPhone-a je optočeno zlatom, a napravljeno je od titanijuma.

Cijeli telefon inspirisan je temom automobilizma, odnosno Malcolmom Campbellom, profesionalnim vozačem u američkoj Daytona seriji i njegovim automobilom Blue Bird kojim je oborio rekord 1928. godine. On je bio prvi ambasador Rolex Daytona serije.

Zadnja strana telefona ustvari je omaž kontrolnoj tabli pomenutog sportskog automobila, odnosno brojčanicima/satovima koji su se nalazili na njoj. Ispod njih i Rolex-ovog sata su mali prekidači čija funkcija je samo estetska.

Caviar će proizvesti po četiri primjerka svake od osam svojih verzija telefona iPhone 14 Pro i 14 Pro Max. Osnovni model košta 133.670 dolara, a najskuplji 135.420 dolara.

Caviar je međunarodni brend ekskluzivnih dizajnerskih pametnih telefona i dodataka ručno izrađenih od luksuznih materijala. Prvi telefon prikazao je 2011. godine. Tako je počela era tzv. pametnog luksuza.