Huawei Mate X

Written by

Da li Huawei već priprema Mate X2?

mobilni svijet, u žiži| Views: 662

Predstavljen je u februaru i od tada gotovo cijeli svijet iščekuje njegov dolazak. Naravno, riječ je u Huawei Mate X – prvom sklopivom telefonu kineskog tehnogiganta. Na tržište bi trebalo da stigne tokom ovog ili narednog mjeseca, a stručnjaci ove kompanije već razmišljaju o nasljedniku.

Iako je sve na nivou spekulacije, Huawei se već priprema za narednu generaciju sklopivog uređaja koji će navodno nositi, potpuno očekivanu, oznaku – Mate X2. U kompaniji Huawei su prepoznali sklopive telefone kao polje na kojem se mogu razvijati u narednim godinama. Zato žele biti korak ispred konkurencije, pa se Sektor za istraživanje i razvoj već bavi novim modelom.

Sudeći prema patentu koji je ova kompanija prijavila organizaciji USPTO (United States Patent and Trademark Office), naredna generacija Mate X telefona imaće i popularnu olovku. Na osnovu dizajna i vizualnih rješenja koja je nedavno objavio sajt LetsGoDigital, novi telefon imaće i nešto tanja kučišta za kamere i bateriju. Ipak, zanimljivo je da će se olovka, bar prema ovom nacrtu, nalaziti na mjestu gdje je sada smješten USB-C ulaz. To znači samo jedno, neke dijelovi Huawei Mate X2 telefona doživjeće promjene.

Pretpostavlja se da je Huawei odlučio zaštititi ovaj patent kako bi preduhitrio konkurenciju, jer sve više proizvođača ulazi u polje sklopivih uređaja. Telefon sa olovkom za Huawei svakako nije novost, a biće zanimljivo vidjeti šta njihovi stručnjaci planiraju uraditi.