Sony mobilni telefoni

Written by

Da li Sony Xperia 3 vraća legendarni Arc dizajn?

mobilni svijet, u žiži| Views: 436

Kompanija Sony Mobile intenzivno radi na razvoju novih pametnih telefona, a prema dostupnim informacijama u pripremi je novi vodeći model Sony Xperia 3. Nedavno objavljene fotografije sugerišu kako kompanija sada vraća svoj legendarni Arc dizajn.

Očekuje se kako će ovaj telefon stići sa Snapdragon 865 čipsetom, ravni ekranom i zakrivljenom pozadinom. Ukoliko Sony zaista lansira model Xperia 3 s ovim dizajnerskim rješenjem, značiće to zvanični povratak Arc dizajna kojeg smo prvi put vidjeli, sada daleke, 2011. godine.

Prednju stranu, prema objavljenim i nezvaničnim informacijama, činiće CinemaWide panel s odnosom stranica 21:9, bez izreza i pop-up mehanizma za kameru. Gotovo je izvjesno da će u telefon biti ugrađen OLED panel, ali ostaje neizvjesno da li će se Sony odlučiti za poboljšanje ekrana brzinom od 90Hz.

Ostale specifikacije nisu poznate, ali se očekuje da će Sony Xperia 3 imati podršku za mrežu naredne generacije zavisno od tržišta na koje bude isporučivan. Takođe, očekuju su tri kamere na zadnjoj, zakrivljenoj strani telefona i napredne mogućnosti uređivanja video-zapisa.