Written by

Deset Twitter naloga iz BiH koje bi trebalo da pratite – epizoda 4

m:ovo m:ono| Views: 1046

twitter1

U 4. nastavku serije tekstova „Deset Twitter naloga iz BiH koje bi trebalo da pratite“ donosimo vam 10 novih tviteraša koje bi, ukoliko to niste, trebali da zapratite. Zagrabili smo pomalo od svega što bh. Tviter lonac nudi i napravili listu na kojoj će svako za sebe naći nekog ili nešto što mu odgovara.

Siniša Vukelić @sinisavukelic

sinisa vukelic

Dugogodišnji novinar, urednik portala Capital.ba i predsjednik Kluba novinara Banjaluka. Često je upravo ovo adresa koja će vam poslužiti kao izvor najeksluzivnijih vijesti na Tviteru. Pored ove profesionalne strane, Vukelić nerijetko duhovito komentariše politička zbivanja, kao i svakodnevna dešavanja i anegdote.

Maja Savić @Maja_Savic_

maja savic

Ako volite umjetnost Maja je definitivno neko koga treba da pratite. Ova Banjalučanka je sugrađanima poznata kao vlasnica radionice „Bubamara“, a njene rukotvorine nezaobilazne su na mnogim Banjalučankama i ukras mnogih banjalučkih domova (i šire). Ukoliko nemate tu privilegiju, obogatite svoju lajnu praćenjem ove sjajne mlade dame, koja je na Tviteru još prepoznatljiva i kao zaljubljenica u putovanja, prirodu i vožnju biciklom.

Žarko Marković  @nidjevez_e

zarko markovic

Na ovoj adresi nalazi se zamjenik urednika dnevnog lista Pres i mnogi bi na prvu pomislili da će ovdje pronaći (samo) dnevno-političke aktuelnosti. Međutim, Marković je strastveni ljubitelj i poznavalac sporta i to je ono što ga izdvaja od drugih. Jer ukoliko vas zanima da li danas igra neki bitan ili manje bitan meč, zavirite na ovaj Tviter nalog- Marković ga je vjerovatno pomenuo. Ako nije, vjerovatno nije ni bitan.

Marko Knežević @EnteringM     

marko knezevic      

Najpoznatiji parketar među tviterašima. Bavi se privatnim poslom, pa su mu tvitovi često vezani za poslovni ambijent kod nas i sve peripetije na koje nailazi. Redovno prati vijesti i politiku, a nerijetko kritikuje sistem i ukazuje na nedostatke u našem društvu. Na Tviter je doveo i suprugu, a njihov sin, čije slike često dijeli sa pratiocima, postao je omiljen većini tviteraša.

Čarobna Mo @Carobna_Mo

carobna mo

Čarobnica koja vješto krije svoj pravi identitet, ali je po svemu sudeći jako dobro informisana i bliska medijima. Neskromna, sarkastična i direktna za sebe kaže „da tvita da se uliže političarima“ pa je upravo ona prva koja će se zakačiti na neki tvit domaćih političara i novinara.

Tarik Kapetanović @ka5an

tarik

Ovaj dobar poznavalac prilika u poslovima odnosa sa javnošću i medija idealan je tviteraš za zapratiti ukoliko želite biti u dodiru sa aktuelnostima u ovoj branši. Vlasnik je kafea Kapetan (@ka5ancafe) za koji kaže da je prvi „social network cafe“ u Sarajevu i BiH.

Perica Grajić @Graja17

graja

Ovaj mladi student iz Banjaluke definitvno spada u najduhovitije tviteraše u BiH. Za sebe kaže da je gurman i cinik. Svojim oštrim opaskama ne štedi nikoga, a često se šali i na sopstveni račun, pa su tako teme njegovih tvitova 90-ogodišnja baka sa kojom živi i pravni fakultet koji (sa mukom) studira. Neke osobe sa našeg javnog neba posebno inspirišu Grajića, ali ćemo vam prepustiti da njihova imena sami otkrijete kada ga zapratite.

Kuruzovina @kuruzovina

kuruzovina

Profil Kuruzovine je uz Čarobnu Mo vjerovatno i najveća enigma domaće tviter scene. Svakodnevno prati dnevno-političke aktuelnosti koje, na sebi svojstven humorističan način, komentariše u vidu foto-bloga u kojem kako kaže „ismijava vlast ali i narod koji je sam sebi izabere“.

Jelena Računica @Tarambushko

racunica

Za sebe kaže da je ponosna vlasnica jednog muža, jednog sina, jedne mačke i psa Grge. Bolno iskrena i emotivna, odana je prijateljica, kuma, majka i ne stidi se da podijeli sa drugima svoje emocije i dogodovštine. Samo oprezno s ovim nalogom ukoliko ste sladokusac, jer vam se lako može desiti da vam krene voda na usta od slika Jeleninih slatkih i slanih đakonija.

Đorđe Vuković @vukovicdjole

djordje vukovic

Profesor Fakulteta političkih nauka u Banjaluci jedan je od najboljih hroničara naše svakodnevnice. Veliki Partizanovac. U svojim tvitovima bavi se politikom, sportom, dobrom muzikom i temama o roditeljstvu, pa ćete ukoliko ga zapratite sigurno pronaći nešto zanimljivo za sebe.

Vezani tekstovi:

Deset Twitter naloga iz BiH koje bi trebalo da pratite – epizoda 1

Deset Twitter naloga iz BiH koje bi trebalo da pratite – epizoda 2

Deset Twitter naloga iz BiH koje bi trebalo da pratite – epizoda 3

Napomena: Stavovi preporučenih tviteraša su isključivo njihovi lični i ne odražavaju stavove kompanije m:tel.