Written by

Doppel – narukvica koja može promijeniti vaše raspoloženje

moj android| Views: 396

doppelhand

Doppel je narukvica slična satu koja utiče na promjenu ritma čovjekove prirodne reakcije kako bi promijenila stanje uma u pozitivnom smislu.

Doppel narukvica zapravo pulsira u određenom ritmu kako biste promijenite raspoloženje, bilo da vas sprema za trening ili vas smiruje u ​​trenucima velikog stresa. Njeni dizajneri ovo nazivaju primjerom “tehnologije empatije”.

doppelintro

Ljudsko tijelo ima prirodnu reakciju na različite tipove ritma, kao što je sinhronizacija sa ritmom pjesme, otkucajima tuđeg srca ili disanja. Doppel želi da izazove sličan efekat, preko narukvice koja emituje impulse sa unutrašnje strane okrenute prema vašem zglobu, tako da to niko drugi ne može vidjeti, niti čuti. Doppel je dizajniran da vas drži u pripravnosti tokom radnog dana, ili mirnim i opuštenim u stresnim situacijama, pa čak i da ostanete motivisani.

Doppel narukvica funkcioniše tako što je prvo povežete sa mobilnom ili desktop aplikacijom, koja mjeri vaše otkucaja srca. Nakon toga, izvršite kalibraciju uređaja kako biste dobili i sačuvali željene ritmove za optimalni efekat. Kada se podešavanja sačuvaju, neće vam više trebati aplikacija za učitavanje ritmova. Ritam možete promijeniti kroz intuitivan sistem na samoj Doppel narukvici. Dovoljno je samo da kucnete Dopple da uspori ritam, pritisnete da ga ubrza ili okrenete točkić da poveća intenzitet.