Dron Mavic 3 Classic ima kameru od 20 MP i može letjeti 46 minuta

Written by

Dron Mavic 3 Classic ima kameru od 20 MP i može letjeti 46 minuta

mobilni svijet, u žiži| Views: 85

Kineska kompanija DJI predstavila je dron za snimanje Mavic 3 Classic, koji bi kupce mogao privući specifikacijama, ali i cijenom.

On košta 1.469 dolara, dakle cjenovno je povoljniji od drona DJI Mavic 3, a dolazi sa karakteristikama koje neće razočarati.

Švedski brend Hasselblad dizajnirao je i proizveo kameru za snimanje iz vazduha samo za seriju Mavic 3, od 20 MP, koja može snimati 5,1K video do 50 fps, odnosno 4K video pri 60 fps, ali i 12-bitne RAW fotografije.

Mavic 3 Classic kompatibilan je sa baterijama serije Mavic 3, te omogućava 40 minuta lebdenja i 46 minuta leta. Uz APAS 5.0, dok leti, ovaj dron konstantno “osjeća” objekte u svim smjerovima i zaobilazi ih brzo i lako.

Ovaj uređaj, koji je izuzetno stabilan prilikom letenja, može stvarati kvalitetne snimke čak i u najzahtjevnijim situacijama, ističu iz kompanije. Može da leti do udaljenosti od 15 kilometara, a takođe posjeduje funkciju automatskog povratka na početnu tačku.

Važno je naglasiti da je se punjač i daljinski upravljač kupuju odvojeno, odnosno da ne ulaze u pomenutu cijenu od 1.469 dolara. Oni koji nemaju ništa od opreme i koji moraju kupiti i punjač i daljinski upravljač moraće da izdvoje oko 1.600 dolara. Naravno, postoje i skuplje kombinacije, koje uključuju još dodatne opreme.