Panel_Forward_Aleksandar Veselinovic_2

Written by

Drugi dan Forward konferencije: Pametna rješenja

m:tel info, m:vijesti| Views: 1789

Drugi dan konferencije Forward, 5. decembra, bio je posvećen pametnim rješenjima i Smart City konceptu, tačnije tome šta je sve implementirano u našoj zajednici i kako pametna rješenja mogu optimizirati različite procese i poboljšati kvalitet života svih građana.

U prvom panelu pod nazivom „Pametna rješenja i lokalna uprava“ učestvovali su Igor Radojičić, gradonačelnik Grada Banja Luka, Zdravko Jelušić, predsjednik Skupštine Grada Novi Sad i Abdulah Skaka, gradonačelnik Grada Sarajevo. Moderator ovog panela je bio Siniša Marčić, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Drugi panel bio je posvećen pametnim rješenjima koja razvijaju kompanije. U panelu su učestovali Aleksandar Veselinović, IoT specijalist iz kompanije m:tel, Saša Burić, IT menadžer u kompaniji Blic Net, Aleksandar Crnovčić, menadžer za prodaju u kompaniji Lanaco, te Milutin Cvetković, menadžer za poslovni razvoj SAGA NFG. Moderator panela je bila Dragana Ilibasic iz ICBL.

Aleksandar Veselinovic

Aleksandar Veselinović, IoT specijalist kompanije m:tel

„Smatram da je kompanija m:tel nezaobilazna karika kada je riječ o digitalizaciji i Smart City rješenjima u našoj zajednici. m:tel kontinuirano ulaže velika materijalna sredstva u infrastrukturu koja je preduslov za uspješnu digitalizaciju. Osim tradicionalnih tehnologija, u m:tel-u smo se čitavu godinu bavili testiranjem i LoRa WAN mreže – testirali smo tehnologiju, elemente različitih proizvođača LoRa WAN sistema kao i primjenljivost rješenja korištenjem čitavog niza senzora. Realizovali smo i pilot projekte sa nekoliko subjekata kao što su Hidrometeorološki zavod RS i Grad Banja Luka, a iskoristili smo priliku da demonstriramo tehnologiju i poslovnoj i akademskoj zajednici kako bismo ih animirali u smjeru razvoja pametnih rješenja na bazi ove tehnologije“, rekao je Aleksandar Veselinović na ovom panelu.

 

Podsjećamo, konferencija Forward je održana u Banskom dvoru u Banjoj Luci, 4. i 5. decembra. Teme o kojima se raspravljalo na konferenciji  Forward su bile digitalna transformacija i pametna rješenja.

Konferencija Forward održana je u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS i Inovacionog centra Banjaluka, uz podršku kompanije m:tel kao generalnog pokrovitelja.

 

Panel_Forward_Aleksandar Veselinovic