google maps

Written by

Dva nova poboljšanja opcija Google karti

m:apps, preporučujemo| Views: 525

Za popularnu aplikaciju Google Maps stižu dva nova ažuriranja koja će, nadamo se, ponuditi još bolje korisničko iskustvo. Prema pisanju Android Police, uvodi se nova sekcija “Vaš tranzit” koja omogućava brzi pristup omiljenim linijama javnog prijevoza, a stiže i bolja lista obavještenja što značajno pojednostavljuje upravljanje aplikacijom.

Nova opcija biće dostupna u glavnom meniju, a njenim uvođenjem najčešće korištene linije autobusa i podzemne željeznice biće dostupni u samo nekoliko koraka.

Drugo ažuriranje odnosi se na obavještenja, a razlika je u tome što će nekoliko kategorija biti spojeno. Prema ocjenama korisnika, trenutna obavještenja u aplikaciji Google Maps su zbunjujuća, a ove izmjene trebalo bi da značajno pojednostave korištenje.

Ažuriranja za sada nisu stigla do korisnika, ali je izvjesno da će uskoro biti dostupna. Ne treba zaboraviti da Google konstantno radi na unapređenju korisničkog iskiustva, a oni koji stalno putuju mogu primijetiti gotovo svakodnevne promjene u ovoj aplikaciji.

Podsjećamo da je nedavno uvedena opcija Street View koja vas putem kamere doslovno vodi do željene lokacije. Ranije je uvedena i mogućnost mjerenja brzine te upozorenja na blizinu radara što je veoma korisno i za vozače u Bosni i Hercegovini.