Elegancija na dlanu: Huawei P50 Pocket

Podržan snažnom kamerom i dugotrajnom baterijom, model P50 Pocket odiše elegancijom i stilom.

Pametni telefoni na preklop korisnicima donose novo iskustvo, a model kompanije Huawei, P50 Pocket, elegantnim dizajnom zadovoljiće i one najizbirljivije.

Krase ga dva ekrana. Kada se telefon otvori, dobijate prvi OLED ekran od 6.9“ sa FHD+ rezolucijom i stopom osvježavanja od 120 Hz. Kada preklopite telefon, dobijate multifunkcionalni vanjski ekran smješten u okruglom izrezu koji je osjetljiv na dodir, a funkcioniše i kao pametni sat. Omogućava vam da puštate muziku, pogledate notifikacije, saznate vremesku prognozu i još mnogo toga.

Sistem kamera se sastoji od 40 MP glavnog senzora, 13 MP wide kamere, te 32 MP „Ultra-Spectrum“ senzora koja će poboljšati prikaz boja na fotografijama.

Huawei P50 Pocket pokreće Qualcomm-ov Snapdragon 888 4G uz koje se nalazi 8 ili 12GB RAM-a te 256 ili 512 GB interne memorije. Da bi telefon korisnici mogli koristiti duži vremenski period, pobrinula se snažna baterija od 4.000 mAh baterija koja podržava 40 W brzo punjenje.

Model je težak 190 grama i izuzetno je tanak, svega 7,2 mm. Dolazi sa profinjenom verzijom mehanizma Multi-Dimensional šarki, koja omogućava da se telefon potpuno zatvori, bez vidljivog razmaka između dvije polovine kada se sklopi.

Još jedna karakteristika ovaj model izdvaja od drugih, a to je čitač skenera otiska prsta koji je ugrađen u tipku za uključivanje telefona sa strane. Kada je telefon zatvoren, za otključavanje možete koristiti i funkciju otključavanja licem.

Telefon je brz i dovoljno moćan da se nosi s bilo kojom aplikacijom koju instalirate na njega.

Kupci mogu birati između bijele verzije telefona ili premium zlatnog modela, koji nudi i dodatni RAM i još prostora za skladištenje.