Facebook alatka Preventive Health podsjeća da je vrijeme za pregled

Written by

Facebook alatka Preventive Health podsjeća da je vrijeme za pregled

m:apps, preporučujemo| Views: 514

Kompanija Facebook ima novu alatku koja je fokusirana na zdravlje i nosi naziv Preventive Health.

Poenta njenog aktiviranja je da korisnike podstakne na proaktivniji pristup svom zdravlju, odnosno zdravstvenom stanju. To bi trebalo da učini na način da, shodno polu i uzrastu, sugeriše na određene pretrage koje bi trebalo da neko obavi (recimo, da provjeri nivo šećera u krvi ili holesterola, sugeriše mu mamografiju i slično).

Alatka Preventive Health je trenutno dostupna samo korisnicima u SAD te fokusirana na bolesti srca i karcinom, što su i dva najveća uzročnika smrti u toj zemlji. Međutim, uključena je i gripa, s obzirom da se s tom bolešću u Americi svake godine suoče milioni ljudi.

Pretrage koje preporučuje su besplatne za pacijente sa zdravstvenim osiguranjem, ali će, uz to, predlagati i druge, jeftinije opcije. Ponudiće i podatke gdje se u blizini nalaze državne zdravstvene ustanove, kao i upustva gdje je moguće primiti vakcinu protiv gripe.

Takođe, u podsjetnik je moguće postaviti vrijeme kada je neki pregled ili preporučeni test zakazan.

Ako ste se zapitali koliko su korisnički podaci zaštićeni, iz Facebook-a ističu da ih neće dijeliti sa trećim stranama, ali da će biti pošteđeni i oglasa za usluge koje traže.