Facebook ima nove funkcije za administratore grupa

Facebook uvodi nove funkcije kojima će administratori Facebook grupa lakše štititi svoje zajednice, upravljati interakcijama i smanjiti dezinformacije.

Najvažnija izmjena je ta da će administratori moći podesiti da se automatski odbijaju postovi koji sadrže lažne informacije.

Još jedna nova funkcija je tu da olakša administratorima upravljanje interakcijama u svojim grupama, jer je proširena funkcija „mute“ i ažurirana je na „suspendovanje“. Tako će oni moći privremeno suspendovati učesnike da objavljuju, komentarišu, reaguju, učestvuju u grupnim razgovorima…

Takođe je automatizovan prijem ili odbijanje zahtjeva za članstvo u grupu na osnovu postavljenih kriterijuma, poput odgovora na postavljeno pitanje.

Početna stranica za administratora biće preglednija kako bi se olakšalo da brzo pregledaju stvari koje su važne.

Od novih alata za povećavanje grupa omogućeno je slanje pozivnice putem elektronske pošte za pridruživanje grupi, kao i preuzimanje QR koda koji se može dijeliti i van mreže, a skeniranje koda vodi do stranice gdje može zatražiti da se pridruži.

Nove promjene su uvedene za sve korisnike širom svijeta. Ovo nije prvi put da Facebook dodaje nove mogućnosti za upravljanje grupama, pa je prošlog juna predstavljen alat koji administratora upozorava na potencijalno „nezdrav“ razvoj komunikacije u grupi. Isto tako, jedna funkcija dala je administratoru mogućnost da uspori tempo uzavrelog razgovora ograničavanjem koliko često članovi grupe mogu da objavljuju.