Written by

Facebook poboljšava notifikacije

m:ovo m:ono| Views: 389

facebook-notifications

Do sada ste u notifikacijama na Facebook-u dobijali obavještenja kada neko komentariše ili lajkuje vaš status, fotografije ili linkove, a od sada će sve biti drugačije. Nove notifikacije će vam na jednom mjestu donositi informacije sa cijelog Facebooka.

U kompaniji Facebook se nadaju da će zahvaljujući ovoj promjeni biti korak ispred ostalih društvenih mreža. Sa poboljšanim notifikacijama bićete obaviješteni o sljedećim stvarima:

  • Rođendani

Pored toga što će vas o rođendanima članova porodice i prijatelja obavještavati notifikacije na Facebook-u, sada ćete i na svoju e-mail adresu dobijati obavještenje da jedna draga osoba danas slavi rođendan.

  • Životna dešavanja

Bilo da su u pitanju dešavanja vaših prijatelja koja su objavljena ili desila na današnji dan ili nedavno, vi ćete ih sve vidjeti na jednom mjestu.

  • Događaji

Ova opcija će vašim prijateljima na Facebook-u pokazati događaje na koje planirate ići.

facebook-new-notification

  • Obližnja mjesta

Zahvaljujući ovoj opciji, vidjećete tri najbliža mjesta gdje možete ručati. Ono što je najzanimljivije je činjenica da ona vodi računa i o tome koliko je sati, pa će vam tako ujutro predložiti mjesto u kojem se služi isključivo doručak. Da biste koristili “Obližnja mjesta” moraćete uključiti usluge lokacije.

  • Teme u trendu

Ako ne želite propustiti utakmicu vašeg omiljenog fudbalskog kluba ili novu epizodu najdraže serije, onda je ova opcija za vas. Na početnoj strani vašeg Facebook-a pojaviće se tri teme.

  • Lokalne vijesti

Sa lokalnim vijestima bićete uvijek informisani o dešavanjima u vašem gradu.

  • Današnji dan u prošlosti

Ova opcija će prikazati nekoliko postova i fotografija iz prošlosti koje ste lajkovali i komentarisali. Sadržaj se bira na osnovu toga koliko je bio popularan kod vaših prijatelja.

  • Prijatelji koji su u blizini

Ukoliko uključite ovu opciju, vidjećete kada je neko od vaših prijatelja u blizini.

Ukoliko vam sve ovo zvuči previše, ne brinite. Facebook će vam na samom početku ponuditi mogućnost izbora koje od ovih novih opcija želite da se prikazuju u vašim notifikacijama. Vrijeme će pokazati da li će to biti moguće i u budućnosti.