Facebook priprema mnogo novih aplikacija

Written by

Facebook priprema mnogo novih aplikacija

m:reza, preporučujemo| Views: 519

Pod nazivom NPE (New product experimentation) tim, kompanija Facebook bi u skorijoj budućnosti trebala da predstavi veliki broj novih aplikacija.

Te aplikacije će biti usklađene sa misijom ove kompanije da korisnicima omogući potpuno novo iskustvo u kreiranju zajednice. Takođe, ukoliko se pokaže da nisu korisne, Facebook će ih povući, a sve sa ciljem veće zaštite privatnosti korisnika.

Za sada se zna da će neke od tih aplikacija biti besplatne, dok će druge korisnici plaćati ili će imati mogućnost kupovine unutar same aplikacije. Prve NPE aplikacije bi uskoro trebalo da budu dostupne putem Google Play-a i App Store-a.

Novim aplikacijama u ovoj kompaniji iznova nastoje da se „odvoje“ od svoje društvene mreže, koja je često na meti kritika i kazni zbog bezbjednosnih propusta koji se uglavnom odnose na zaštitu privatnosti korisnika.

S obzirom da ta društvena mreža mjesečno i dalje okuplja oko 2,38 milijardi aktivnih korisnika, u kompaniji Facebook svakako imaju uvid u njihove želje i potrebe, pa samim tim je logično i da kontinuirano razmišljaju o načinima kako da postanu još prisutniji u online svijetu.