Written by

Firefox ScreenshotGo – aplikacija za jednostavnije snimanje ekrana

m:apps, preporučujemo| Views: 671

„Screen recording“ aplikacije nam pomažu da lako i brzo napravimo fotografije, pa čak i video zapis trenutnog sadržaja na ekranu našeg mobilnog telefona.

Ipak, desi se da u mnoštvu screenshot-ova koja smo napravili teško nađemo baš onaj koji nam u tom trenutku treba. Olakšicica dolazi u vidu Firefox ScreenshotGo – aplikacije za jednostavnije snimanje ekrana. Poenta je u tome da nudi kreiranje galerija za sve screenshot-ove, kao i foldera za njihovo preciznije sortiranje, čime će vam njihovo naknadno pronalaženje biti znatno olakšano.

Inače, kada otvorite aplikaciju, prikazaće vam se posljednjih pet snimaka ekrana koje ste napravili, s tim da sve ostale možete pronaći pretraživanjem.

Upravo je to najveći adut Firefox ScreenshotGo aplikacije – omogućava vam da zabilježeni snimak ekrana tražite na osnovu teksta na njemu, unoseći u pretraživač dio teksta ili ključne riječi. Ova aplikacija čak nudi i pop-up svaki put kad napravite snimak ekrana te da ga jednim klikom smjestite u odgovarajući fascikl (iako tu opciju možete isključiti ukoliko želite). Takođe, nudi i opciju da zabilježeno podijelite, odnosno proslijedite.

Čak i ako samo povremeno treba da snimite ekran, ova aplikacija je vrijedna preuzimanja. Međutim, ako tokom svakodnevnog rada treba češće da snimite sve ono što vidite na ekranu svog uređaja, ali i kasnije što lakše nađete nešto od toga, onda je ovo alat koji će vam itetako pomoći u tome.