Written by

Firefox Send – aplikacija za brzo dijeljenje fajlova

m:apps, preporučujemo| Views: 711

Firefox Send je jednostavna, ali vrlo korisna aplikacija za dijeljenje fajlova. Možete učitati podatke veličine do 2,5 GB i dobiti link za njihovo dijeljenje s drugima. Putem te veze se otvara web-stranica s koje možete preuzeti fajlove, a korisnici s kojima se dijeli određeni sadržaj ne moraju imati instaliranu aplikaciju.

Ovo su zapravo osnovne funkcije, ali Firefox Send ide malo dalje od nekih drugih aplikacija za dijeljenje podataka jer možete odrediti koliko dugo će sadržaj biti dostupan – možete izabrati da link ostane aktivan 5 minuta, 1 sat, 1 dan ili maksimalno 7 dana.

Takođe, možete odlučiti koliko puta ga možete preuzeti prije isteka, s opcijama između 1 i 100 preuzimanja. A ako želite, možete postaviti i šifru tako da niko ne može skinuti fajlove ukoliko ne zna kod.

Sve to čini Firefox Send odličnom aplikacijom u pogledu sigurnosti i privatnost, pogotovo zato što se koristi end-to-end enkripcija. Ako postoji loša strana ovog softvera, onda se ogleda u tome što ne postoji mogućnost da fajlovi ostanu neograničeno dostupni, pa tako ne mogu biti uz nas u svakom momentu i na svakom mjestu.

Šta kažete? Da li vas je aplikacije Firefox Send “kupila”? Možda je vrijeme da je isprobate.