Written by

FoxCrime: Izdvajamo iz programa za avgust 2014.

m:tel IPTV| Views: 549

monk
U šestoj sezoni, opsesivno-kompulzivni detektiv Ejdrijan Monk se vraća sa još slučajeva. Primoran je da pomogne svojoj najvećoj obožavateljki (Sara Silverman) kad je optuže za bizarni zločin; Monk se nađe u opasnoj situaciji kad pomogne sinu svog psihijatra da prati mapu s blagom; kad na osnovu DNK dokaza oslobode čovjeka kog je Monk poslao u zatvor prije mnogo godina, Monk mu pomaže da ponovo započne svoj život; Monkovo prijateljstvo sa kapetanom Stotlmajerom (Levin) stavljeno je na probu kad Monk osumnjiči njegovu djevojku (Lorens) za ubistvo; Monka angažuju da skine ljagu sa imena slavnog repera (Dog) koji je optužen za ubistvo; Monk mora da se suoči sa svojim predrasudama o nudistima kad ga pozovu da istraži ubistvo na nudističkoj plaži; i Monkov svijet se okrene naglavačke kad sazna da se iza lažnog identiteta čuvenog hazardera krije njegov neprijatelj — Harold Krenšo.

Uloge: Toni Šalub kao Ejdrijan Monk, Trejlor Hauard kao Natali Tiger, Ted Levin kao kapetan Liland Stotlmajer, Džejson Grej-Stanford kao poručnik Rendal Dišer, Sara Silverman kao Marsi Mejven, Ejdrijanova najveća obožavateljka – i ponekad progoniteljka, Šeron Lorens kao Linda Fasko, djevojka kapetana Stotlmajera i Tim Begli kao Harold Krenšo, Monkov neprijatelj.


 

RIMSKI FORENZIČARI
Forenzičko naučno odjeljenje (RIS) karabinjera se vratilo s novom glumačkom ekipom i glavnim gradom Italije kao pozornicom. Danijel Gireli i njegova koleginica Flavija su premješteni u Rim, gdje je novajlija Lučija Brankato postavljena za vođu novog tima. Lučija se hvata u koštac sa svojim prvim zadatkom i poziva specijalistu za eksplozive i bivšeg sportskog šampiona, otvorenog stručnjaka za genetiku i plahovitog oficira koji ima dobru intuiciju, ali nema iskustva. Svi zajedno postaju tim s najvećom efikasnošću, a njihove sposobnosti će biti stavljene na probu dok budu istraživali lanac zločina iza kojih vreba đavolski um.

Uloge: Euridiče Aksen, Fabio Trojano, Mari Petruolo, Primo Ređijani, Jun Ičikava, Marko Roseti


 

ZLOČINAČKI UMOVI
Serija „Zločinački umovi“ prati elitni tim profajlera FBI-ja koji analiziraju najzlokobnije umove u zemlji i predviđaju njihove sljedeće poteze prije nego što opet napadnu. Najiskusniji agent Jedinice za analizu ponašanja Dejvid Rosi takođe je i osnivač Jedinice, kao i ključna osoba za pomoć pri rješavanju slučajeva. Jedinicu vodi specijalni agent Aron Hočner, odličan profajler koji ume da pridobije povjerenje ljudi i da otkrije njihove tajne. Među ostalim članovima su specijalni agent Derek Morgan, stručnjak za opsesivne zločine; specijalni agent dr Spenser Rid, neshvaćeni genije čija je društvena inteligencija slaba u odnosu na veoma visoke intelektualne sposobnosti; Dženifer Džej Džej Džaro, nekadašnji član ekipe koja je postala profajler i nedavno se udala za svoju dugogodišnju ljubav; Penelopi Garsija, kompjuterski čarobnjak neophodan za istraživanje sa svojim jedinstvenim šarmom; i najnoviji član tima Aleks Blejk, koja se ponovo pridružila FBI-ju poslije pozicije univerzitetskog profesora i donijela svoje lingvističko znanje u Jedinicu. Svaki član daje svoj doprinos u sopstvenoj oblasti dok utvrđuju motive predatora i prepoznaju njihove emocionalne okidače istovremeno pokušavajući da ih zaustave.

Uloge: Pedžet Bruster kao Emili Prentis, Ej Džej Kuk kao Dženifer Džaro ili Džej Džej, Tomas Gibson kao specijalni agent Aron Hočner, Metju Grej Gabler kao dr Spenser Rid, Džo Mantena kao specijalni agent Dejvid Rosi, Šemar Mur kao Derek Morgan i Kirsten Vengsnes kao Penelopi Garsija


 

SMRT U RAJU
Još nemogućih ubistava na prelijepom karipskom ostrvu. Inspektor Ričard Pul i njegov tim opet rade na slučaju, ali hoće li on ikad zavoljeti raj? Inspektor Pul je još zarobljen na malom karipskom ostrvu Sent Mari, gdje sunce, more i pjesak nastavljaju da ga nerviraju, baš kao što i on nervira svoje napaćene kolege. Ričard se najbolje osjeća na poslu, ima oko za detalje i pronicljiv um koji ostaje oštar i u tropskim uslovima. Briljantna narednica Kamil Bordi pomoću instinkta popunjava praznine kad god ljudska ćudljivost zbuni njenog inspektora. Iako njihovi različiti pristupi lijeve i desne polovine mozga često uzrokuju konflikte, takođe čine da budu značajna snaga borbe protiv zagonetnih ubistava u novoj seriji zamršenih misterija. Uz često neobičnu, ali vitalnu pomoć Dvejna i Fidela, rješavaju niz zanimljivih slučajeva, od drevnih gusarskih kletvi i vudu festivala, do ubijenih časnih sestara.

Uloge: Ben Miler kao inspektor Ričard Pul, Sara Martins kao Kamil Bordi, Deni Džon-Džuls kao Dvejn Mejers, Gari Kar kao Fidel Best, Elizabet Buržin kao Ketrin Bordi, Don Varington kao komesar Selvin Paterson


 

DETEKTIV NA FLORIDI
Četvrta sezona serije „Detektiv na Floridi” puna je misterija, intriga i zabave sa omiljenim istražiteljem ubistava sa Floride, razoružavajuće šarmantnim detektivom Džimom Longvortom. Uklete plantaže, djevojke pijane od ruma, pa čak i zombi apokalipsa predmeti su Longvortovih istraga dok on ponovo rješava ubistva koja su moguća samo u Sunčanoj državi. Ova sezona donosi i dramu na ličnom planu Longvortu, Karlosu, Kolin i Danijelu dok prijatelji i rodbina iz blizine i daleka stižu na scenu. Ali važno pitanje ostaje bez odgovora dok Longvort čeka da Kali prihvati njegovu prosidbu…

Uloge: Džim Longvort (Mat Pasmor), Kali Kargil (Kil Sančez), Karlos Sančez (Karlos Gomez), Danijel Grin (Džordan Vol), Džef Kargil (Uraja Šelton)