Galaxy S23 Ultra stvaraće vrhunske fotografije

Written by

Galaxy S23 Ultra stvaraće vrhunske fotografije 

iza ugla, mobilni svijet| Views: 86

Samsung Galaxy S23 serija telefona, koja bi se na tržištu trebala naći početkom naredne godine, po mnogo čemu će biti impresivna. Najviše informacija curi o modelu Galaxy S23 Ultra.

Jedna od najmoćnijih karakteristika pametnog telefona Galaxy S23 Ultra biće glavna kamera od 200 MP. Ona nije nešto do sada neviđeno. Naime, neki proizvođači telefona već su koristili senzore kamere od 200 MP koje je proizveo Samsung, ali će ga južnokorejski gigant na svojim telefonima po prvi put koristiti sljedeće godine.

Kako navodi Ice Universe, kamera Galaxy S23 Ultra od 200 MP mogla bi snimiti znatno oštrije fotografije od Samsung-ovog senzora od 108 MP koji se koristi u Galaxy S21 Ultra i Galaxy S22 Ultra uređajima.

To i ne čudi, s obzirom na to da je kod novog senzora broj megapiksela gotovo udvostručen. Kako prenosi SamMobile, procurila je i prva fotografija sa 200MP senzora, navodno snimljena telefonom Galaxy S23 Ultra. Tu fotografiju upoređuju sa fotografijom snimljenom kamerom od 108 MP, navodno sa uređaja Galaxy S22 Ultra.

Mediji prenose da je Samsung kod novog telefona poboljšao boje i neke AI algoritme, te da bi Galaxy S23 Ultra mogao imati isti periskop senzor od 10MP s 10x zumiranjem i telefoto modul od 10MP sa 3x optičkim zumiranjem. Još uvijek ništa od toga nije zvanično potvrđeno. Samsung Galaxy S23 Ultra trebao bi imati Snapdragon 8 Gen 2 procesor, a vizuelno bi trebao biti sličan prethodniku – modelu S22 Ultra.

Vrhunske Samsung telefone možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije m:tel.