Google Assistant na devet novih jezika

Written by

Google Assistant na devet novih jezika

m:apps, preporučujemo| Views: 479

Google je lansirao nove glasove za Google Assistant-a, čime je ta funkcija postala dostupna u još devet zemalja, odnosno na devet novih jezika.

Kada korisnici postave novu opciju na svoj Android uređaj, glas će biti izabrani nasumično, tako da će nekima od njih biti dostupan stari, a drugima novi glas.

Novi glasovi dostupni su na holandskom, njemačkom, francuskom, italijanskom, japanskom, korejskom i norveškom jeziku. Takođe, nova varijanta na engleskom jeziku stiže i u Indiju i Veliku Britaniju.

Google Assistant je, kao i sve druge veće funkcije ove vrste, lansiran uz tradicionalno ženski glas, iako Google nastoji da se udalji od rodne stereotipizacije po tom pitanju, pa će novi glasovi zvučati poput muških.

Ipak, nijedan glas neće imati rodno određeno ime i opis, nego će biti označen bojom, tako da bi neki mogao da bude nazvan „crveni“, a drugi „narandžasti“.

Veći izbor glasova bi, mimo Sjedinjenih Američkih Država gdje je trenutno dotupno 11 različitih glasova, uskoro mogao da stigne i do ostalih dijelova svijeta.