Google Chrome ima novu traku za pretragu

Written by

Google Chrome ima novu traku za pretragu

m:reza, preporučujemo| Views: 76

Uloga nove bočne trake je da olakša provjeru rezultata pretrage u Google Chrome pretraživaču.

Google Chrome je u interfejs dodao novu traku i korisnici više neće morati da se prebacuju između stranice za pretragu i one u kojoj je neka veb lokacija već otvorena.

Objavljen je post na Google blogu gdje je opisano kako funkcioniše nova traka i kako joj se pristupa: kada kliknete na rezultat pretrage on vas vodi na veb stranicu, a onda će se u adresnoj traci pojaviti Google logotip. Kada kliknete, otvoriće se bočna traka u kojoj su prikazani rezultati za pretragu koju ste već obavili kako bi došli do stranice.

Dalje kliknete na rezultate i oni će biti otvoreni u glavnom prozoru kartice.

Chrome je ranije uveo jednu bočnu traku i ovo nije prvi put. Ona omogućava pristup bukmark listama. Ovi alati Google Chrome-a podsjećaju na slično rješenje Microsoft Edge-a koji takođe ima bočnu traku, ali sa mnogo više funkcionalnosti koja je praktično drugi, mini pretraživač.

Druga novost je funkcija praćenja cijena na Chrome-u. Aplikacija će slati poruke (mejlove ili obavještenja) svaki put kada neki proizvod pojeftini.

Dugme pod nazivom “Prati cijenu” pojaviće se, bar je tako previđeno, svaki put kada budete posjetili onlajn šop, a istovremeno ste logovani u Chrome. Ova funkcija je bila dostupna na mobilnim verzijama Google Chrome-a, ali sada stiže i na desktop verzije.