Written by

Google Duo – grupni razgovor sa 8 osoba

m:reza, preporučujemo| Views: 832

Google Duo, ugrađena Android aplikacija za video razgovore, dobila je podršku za video pozive sa osam osoba. Nova mogućnost može se uporediti sa drugim aplikacijama koje pružaju slične mogućnosti – FaceTime omogućava 32 korisnika istovremeno, WhatsApp 4, Skype 50, a Facebook Messenger čak 50. Nova funkcija već je dostupna za Andorid i iOS sisteme.

Iako je Duo standardni video-chat servis za Google-ove pametne ekrane, VentureBeat prenosi kako je nova funkcija grupnog poziva dostupna isključivo za mobilne uređaje. To znači da nema grupnih poziva preko Duo web servisa, koji je lansiran ranije ove godine.

Ako treba da obavite video poziv preko pretraživača, a to morate da uradite pomoću Google usluge za video pozive, onda je Hangouts bolja opcija za sada, iako postoje nagađanja da bi Hangouts mogao biti ugašen početkom naredne godine.

Zajedno sa grupnim pozivima, Duo je dobio i novi način čuvanja podataka u brojnim zemljama, uključujući Indoneziju, Indiju i Brazil. Usluga je postala naročito popularna u Indiji, gdje je Google ciljao na lokalne oglase i gdje čak nudi novčane nagrade za podsticanje ljudi da prijave svoje prijatelje.

Video poruke, koje možete ostaviti za ljude kada nisu u mogućnosti da odgovore na video poziv, sada se mogu iscrtati ili prilagoditi tekstom i emotikonima.