Google Maps Live View

Written by

Google mape sada imaju novu opciju zahvaljujući proširenoj stvarnosti

m:apps, preporučujemo| Views: 534

Jeste li i vi među ljudima koji svoje putovanje ne mogu zamisliti bez pomoći popularne aplikacije Google Maps? Istraživanje novih destinacija sada će biti još jednostavnije zahvaljujući proširenoj stvarnosti.

Već mjesecima se govori o novoj opciji koju kompanija Google kreira za korisnike aplikacije Google Maps, a koja će nas zahvaljujući vještačkoj inteligenciji i uz pomoć kamere voditi direktno do odredišta. Sve funkcionište putem kamere, a na ekranu nam se detaljno prikazuje naziv ulica, smjernice gdje da idemo i kako da najbrže stignemo do željene lokacije.

Google je nedavno objavio kako je ova opcija dostupna za testiranje u beta verziji za Android i iOS korisnike. AR uputstva odnosno opcija Live View, kako je Google naziva, prvi put se pojavila na Pixel telefonima početkom ove godine. Android uređaji koji podržavaju ARCore ili iPhone telefoni koji uključuju ARKit podršku trebalo bi da već mogu pristupiti Google Maps Live View u beta verziji.

Live View opcija zapravo vam omogućava da pretražite bilo koju lokaciju do koje želite hodati ili da je dodirnete na karti, izaberete putanju, a vaša kamera zadužena je da vas vodi do destinacije. Ova opcija na aplikaciji Google Maps dio je većeg ažuriranja, a sve u cilju koji je Google ispred sebe postavio da ovaj softver bude vaš saputnik od planiranja putovanja, pa sve do njegove krajnje realizacije.