google maps

Written by

Google mape testiraju novu bezbjednosnu funkciju

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 436

Google se sprema da testira novu bezbjednosnu funkciju za Google mape koja će vas upozoriti da vaš automobil ili taksi vozilo odstupa od svoje rute više od 500 metara.

Opcija „Upozorenja o odstupanju s rute“ će se nalaziti u meniju Stay safer, koji će biti dostupan nakon što odaberete odredište, ali prije nego što navigacijski režim bude pokrenut.

Način na koji Google prikazje ovu opciju upućuje na to da su upozorenja koja se odnose na skretanje s rute bezbjednosna funkcija i za saputnike, odnosno znak upozorenja da se vozač, iz nekog razloga, ne kreće ka zadanom odredištu.

Postoji mnogo legitimnih razloga da vozač ne koristi put koji  je dao Google zadao (recimo, neočekivana gužva ili zagušenje saobraćaja, s čim aplikacija nije upoznata), ali rana upozorenja svakako mogu biti korisna. Stoga će ova opcija biti korisna svima koji su imali negativna iskustva tokom vožnje taksijem, naročito za vrijeme putovanja i boravka u inostranstvu.

Još nije poznat tačan datum kad će ova opcija biti puštena u rad i globalno dostupna. Google je u posljednje vrijeme predstavio nekoliko specifičnih funkcija koje se odnose na Google Maps, među kojima je i aplikacija koja i u BiH prikazuje ograničenja brzine i lokacije kamera.