Google Maps uskoro pruža atmosferu lokacija iz daleka

Google Maps već značajno olakšava svako putovanje, a nova opcija koju će ponuditi kasnije ove godine omogućiće nam da zavirimo u baš svaki kutak na Zemlji i prije polaska na put.

Kada kažemo svaki kutak, ne mislimo samo na svaku ulicu, trg, nego i na objekte – restorane, muzeje, stadione… Moći ćemo da vidimo da li je unutra gužva, u kojem dijelu dana je najljepše…

U pitanju je immersive view ili imerzivni prikaz, koji će dočarati iz daleka atmosferu svake lokacije, koliko god udaljena bila. On podiže Street View i snimke iz vazduha na potpuno novi nivo, kombinujući ih kako bi korisnike uronili u atmosferu mjesta koja žele da istraže.

Kako navode na portalu GSMArena, ukoliko želite virtuelno otputovati u, recimo, London, ova opcija omogućiće vam da lebdite iznad Vestminstera da biste izbliza vidjeli komšiluk i zadivljujuću arhitekturu mjesta, poput simbola tog grada – Big Bena. Tu je i mogućnost podešavanja vremena, tako da će korisnici moći da biraju da li žele da upoznaju jutarnju, dnevnu ili noćnu rutinu određene destinacije.

Što je najvažnije, imerzivni pregled bi trebalo da funkcioni[e na svakom pametnom telefonu, tako da će svi ljudi moći da uživaju u spoju milijardi Street View-a i fotografija iz vazduha koje će zajedno činiti bogati digitalni model svijeta.

Ova mogućnost na Google Maps-u kasnije ove godine počeće se primjenjivati u Los Anđelesu, Londonu, Njujorku, San Francisku i Tokiju, a zatim i u drugim gradovima širom svijeta. Sve to zvuči toliko sjajno i nevjerovatno da i mi s nestrpljenjem čekamo da bar virtuelno krenemo na put oko svijeta.