Google olakšava Meet moderaciju za 25 ljudi

Nove sigurnosne opcije takođe ograničavaju dijeljenje ekrana, ​​poruke chata i drugo.

Pojedinom domaćinu može biti teško upravljati velikim video sastancima, posebno zbog složenosti opcija koje su ovih dana dostupne u aplikacijama za video konferencije. Google sada ima rješenje za svoju aplikaciju Meet s novom karakteristikom koja vam omogućuje da imate do 25 domaćina na sastanku. Na taj način mogu podijeliti poslove poput utišavanja učesnika, pokretanja anketa, upravljanja pitanjima i odgovorima, dok se vi fokusirate na posao koji vam je na raspolaganju.

Do sada je ta opcija bila dostupna samo korisnicima Google Workspacea za obrazovanje. Sada je to na svim Googleovim aplikacijama Meet za PC i mobilne, uključujući korisnike s ličnim Google nalozima.

Pored toga, Google je uveo nove kontrole za domaćine sastanaka, koje se mogu proširiti i na ostale. Svi domaćini moći će ograničiti ko može dijeliti njihov ekran, ograničiti ko može slati poruke chata, isključiti sve jednim klikom, završiti sastanak za sve i kontrolisati ko se može pridružiti sastanku i kako se mogu pridružiti pomoću postavke “brzog pristupa”.

“Brzi pristup” omogućuje automatski unos video poziva korisnicima na istoj domeni. Ako je onemogućeno, domaćini se moraju prvo pridružiti, a oni koji nisu pozvani moraće zatražiti dopuštenje za ulazak. U protivnom se domaćin mora pridružiti i dati dopuštenje svima koji nisu pozvani.

Posljednja postavka, dodaje pretraživanje kako bi domaćini omogućili brzo pronalaženje učesnika ako su potrebne neke radnje. Nove opcije počeće se pojavljivati ​​sljedeće sedmice na webu i Meetu za Android, a verzija za iOS stići će krajem mjeseca.