Google Photos isporučuje fotografije direktno na vrata

Written by

Google Photos – pronađite fotografiju pomoću teksta

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 450

Ukoliko imate hiljade fotografija na vašem uređaju, onda definitivno znate koliko je ponekad teško pronaći fotografiju koja vam treba baš u tom trenutku. Ako koristite Google Photos, sve bi moglo biti mnogo jednostavnije uz opciju za pretragu fotografija pomoću teksta.

Google Photos je definitivno jedan od omiljenih Google servisa brojnim korisnicima širom svijeta. Svjesni su toga i u Google-u, pa zato svojim korisnicima svakog dana nude nešto novo. Upravo ovaj servis, odnosno aplikacija je nedavno ažurirao svoje mogućnosti i otkrio nešto potpuno novo. Ukoliko se na bilo kojoj vašoj fotografiji koja je smještena na cloud nalazi bilo kakav tekst ili brojevi, fotografiju je moguće pronaći upravo tim putem.

Sve ovo moguće je zahvaljujući Google-ovoj vještačkoj inteligenciji koja je prilično napredovala i sada nude ovakvu vrstu pretrage. Ukoliko ste se, na primjer, uslikali pored znaka za ulazak u grad a naziv je dovoljno vidljiv – to je sasvim dovoljno da uz novu pretragu jednostavnije dođete do fotografije. Sada se čak i vaši screenshot-ovi mogu pretraživati.

Da podsjetimo, pomoću Google Photos aplikacije možete besplatno spremati vaše fotografije i video-zapise na cloud i to u beskonačnoj količini i tako osloboditi potreban prostor na telefonu. Google Fotografije rade i na iOS-u i na Android-u, a od sada i uz novu mogućnost.