Google sprema aplikaciju o javnom gradskom prevozu

Written by

Google sprema aplikaciju o javnom gradskom prevozu

m:apps, preporučujemo| Views: 498

Svi koji su se susreli sa velikim gužvama u gradskom saobraćaju i nemogućnošću pronalaska parking mjesta, bar jednom su pomislili da je javni prevoz najbolje rješenje.

Svjesni su toga i u kompanije Google i sada spremaju aplikaciju o javnom gradskom prevozu. Ona je zapravo već neko vrijeme u povoju, a trebalo bi da punudi informacije o eventualnom zastoju, kašnjenju, promjeni trase ili kvaru koji se odnosi na neki vid gradskog porevoza (autobus, tramvaj, trolejbus).

U pitanju je Pigeon Transit, za koji se može reći da je svojevrsni „Waze za javni saobraćaj”.

Ova Google-ova aplikacija se od Maps-a, koji podatke preuzima od lokalnih saobraćajnih službi, razlikuje po tome što se oslanja na korisnike, odnosno na njihove fotografije i komentare. Na taj način su dostupne informacije o problematičnim dionicama, a korisnici mogu lako da uprate šta se na kojoj liniji gradskog prevoza događa.

Tokom prethodne godine, Pigeon Transit je testiran u Njujorku, a zatim je uslijedilo još pet američkih gradova – Los Anđeles, Boston, Čikago, Vašington i San Francisko. To znači da još uvijek nije globalno dostupna, ali je za očekivati se se i to u narednom periodu promijeni.