Google unapređuje šest osnovnih aplikacija za Android

Google je ozvaničio da unapređuje šest osnovnih aplikacija za Android.

Unapređenje se ogleda u specifičnim nadogradnjama za svaku od ovih platformi:

  • Password Checkup će biti dostupan i na drugim Android aplikacijama, a ne samo na Chrome pretraživaču kao do sada, a zanimljivo je i da će korisnici pri korišćenju Autofill opcije dobijati povratnu informaciju o prepoznavanju poveznice između šifre i mogućih problema koji se odnose na krađu podataka.
  • Google Maps konačno dobija tamni režim koji će biti dostupan uvijek, a ne samo unutar navigacije, a osnovni cilj ovog update-a je bezbjednost vozača, budući da dark mode ne odvlači pažnju, a štedi i bateriju uređaja.
  • U Google Messages će od sada biti moguće zakazati slanje poruka, što će sigurno u velikoj mjeri olakšati neke specifične komunacijske izazove, a platforma TalcBack dobija nove opcija koje će poboljšati korisničko iskustvo slabovidih korisnika.
  • Kod aplikacije Android Auto se poboljšanje ogleda u privatnosti, pa će se tako ekran isključivati kada se u autu nalazi više putnika pored vozača, a Google Assistant-u će biti moguće pristupiti i kada ekran bude zaključan, te uspostaviti telefonski poziv ili poslati poruku.