HBO Spavači

Written by

HBO premijera: „Spavači“

m:tel IPTV, tv filter| Views: 814

Nova serija čeka vas u HBO videoteci u okviru m:tel IPTV-ja

 

Nova češka špijunska drama iz HBO Europe produkcije, „Spavači“ (The Sleepers), odvija se tokom raspada Sovjetskog Saveza, veče prije Plišane revolucije u tadašnjoj Čehoslovačkoj.

Godina je 1989. Mari je profesionalna violinistkinja koja je, zajedno sa svojim mužem disidentom, Viktorom, pobjegla iz totalitarne Češke u Englesku prije dvanaest godina. Ali sada se osjećaju promjene u vazduhu. Mari želi da iskoristi te promjene i vidi svoju porodicu nakon mnogo godina. Međutim, ubrzo nakon što se vrate u Prag, postaje jasno da je to bila fatalna greška. Viktor nestane pod dramatičnim okolnostima. Da li je još uvijek živ? Mari po svaku cijenu mora da sazna šta mu se dogodilo. Ali, šta ako nije spremna za istinu? Ispostavlja se da ona nije jedina koja traži Viktora. Tajne službe nekoliko različitih država takođe pokušavaju da ga pronađu. A vrijeme ističe, jer je pad gvozdene zavjese sve bliži…

Šestodijelnu seriju režirao je međunarodno priznati reditelj Ivan Zakarijas („Pustinja“), a u glavnim ulogama su Tatjana Pauhofova („Ognjeni grm“), Martin Hofman, Martin Mišicka, Jan Vlasak i David Nikl. Scenario potpisuje Ondrej Gabrijel, a kao konsultanti su bili angažovani H. K. Melton, svjetski poznati stručnjak za špijunsku tehnologiju, i Danijel Povolnji, ekspert za uređaje koje je koristila čehoslovačka tajna služba. Producenti za HBO Europe su Tereza Polačova i Stiv Metjuz.

Sve epizode ove serije dostupne su vam u HBO vidoeteci.

A do kraja godine očekuju vas još tri HBO Europe premijere – cijela treća sezona rumunske serije „Sijenke“ (Umbre) stiže u HBO videoteku već 20. novembra, dok treća sezona poljskog hit naslova „Čopor“ (Wataha) dolazi 6. decembra. Nova serija u HBO Europe produkciji iz Španije, „Gurmanska ljubav“ (Foodie Love), takođe će imati premijeru u decembru. 

Uživajte ispred svog TV prijemnika uz HBO i m:tel.