Written by

Hoće li Android Messages omogućiti slanje poruke sa računara?

moj android| Views: 623

poruke

U poređenju sa aplikacijama Hangouts i Allo, Android Messages nema baš mnogo da ponudi pored pukog slanja SMS poruka. Zahvaljujući Android Police-u to bi se u skorije vrijeme mogo promijeniti.

Prema prvim informacijama postoji mogućnost da bi putem ove aplikacije mogli surfati internetom, skenirati QR kodove i konektovati telefon na računar da bi se omogućilo slanje poruka sa vašeg računara. Ovo je identično onome kako funkcionišu WhatsApp i Allo putem kojih se možete konektovati na računar i dozvoljavaju višestruke preglednike.

Andoid Police je takođe pronašla i nešto što se zove Rich Communication Services što korisnicima omogućava da dijele svoju lokaciju sa drugim korisnicima kao i da prilože fotografije visoke rezolucije, video i audio snimke. Korisnici takođe mogu arhivirati grupne razgovore, uklanjati ljude iz grupnih razgovora i omogućiti opcije poput indikatora za kucanje teksta.

Ono što je još značajnije, RCS podržava video pozive nalik Skype-u kao i privatne razgovore između dvije strane. To je zato što se po protokolu koristi veza za prenos podataka umjesto sistema za signalizaciju.