Honor 70 stiže sa kamerom od 54 MP

Honor unazad nekoliko godina porani sa predstavljanjem nove serije telefona u odnosu na onu godinu dana ranije. Tako će iz serije Honor 70 biti predstavljeni 30. maja.

Na prikazanim fotografijama dva modele neki detalji posebno privlače pažnju. Okvir ekrana je prilično tanak, prednja kamera je smještena u gornjem centralnom dijelu, a vjerovatno se radi o OLED ekranu ispod kog će se naći i skener otiska prsta. Na desnoj bočnoj strani telefona nalaze se tipke za uključivanje telefona i regulaciju glasnoće.

Na poleđini je urezan dijamantski uzorak koji reflektuje svjetlost iz različitih uglova, a ako pažljivo pogledate, primjetićete karakteristike neobične kamere. To su dva odvojena ovalna modula u kojima je smješten set kamera. U jednom su dva senzora, u drugom senzor i LED blic.

Glavni modul će imati prilično velik senzor koji će dolaziti sa sočivom f/1.9 veličine, dok će sam senzor imati rezoluciju od 54 MP. Pretpostavlja se da je ovo novina iz Sony-ja koja debituje upravo u seriji 70, i biće rezervisana za Pro+ model.

Ono što još uvijek nije poznato jeste koliko će novih uređaja zapravo biti. Priča se da će ih biti tri – Honor 70, 70 Pro i 70 Pro+, i da će koristiti Snapdragon 7 Gen 1, Dimensiti 8100 i Dimensiti 9000 čipsete.