Honor lansirao Magic 4 flagship modele

MWC u Barseloni bio je prava prilika da Honor predstavi svoja dva flagship modela – Magic 4 i Magic 4 Pro.

U pitanju su uređaji koji se ističu najsavremenijom tehnologijom koja korisnicima pruža inovacije u dizajnu, prikazu, performansama.

Sa novom platformom Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 5G, serija Magic 4 pruža novu snagu i brzinu. Tako su u poređenju sa prethodnom generacijom performanse procesora poboljšane za 20 odsto, performanse GPU-a za 30% i AI mogućnosti za nevjerovatnih 300%.

Očekivano, u pitanju su dva slična modela, sa nekoliko prednosti u korist onog označenog sa Pro. Zajednička im je dijagonala ekrana koja iznosi 6,81 inča. Ono što je razlika jeste da Pro model ima LTPO OLED ekran, dok je kod drugog obični OLED. Oba imaju stopu osvježavanja od 120 Hz.

Magic 4 Pro u gornjem lijevom uglu ekrana ima pilulu s prednjom kamerom od 12 MP i 3D senzorom dubine, dok standardni model nema pilulu, nego rupicu s prednjom kamerom od 12 MP.

Druga kamera se nalazi u kružnim izrezima, sa glavnim senzorom od 50 MP, te ultraširokim senzorom od 50 MP. Ono što ih razlikuje je telefoto modul. Pro model ima 64 MP telefoto objektiv sa 3.5x optičkim i 100x digitalnim zumom. Kod običnog modela te brojke iznose 8 MP, optički zum je uvećava pet puta, a digitalni 50.

Oba modela imaju stereo zvučnike, dok im je vodootpornost različita – Pro model ima sertifikat IP68, a standardni IP54.

Kapacitet Honor Magic 4 baterije je 4.800 mAh, može se puniti isključivo punjačem sa žicom pri 66 W, dok Pro varijanta ima bateriju kapaciteta 4.800 mAh, ali se puni brzo i žično i bežično.

Iz Honor-a tvrde da će se telefon na njihovom 100W Wireless SuperCharge bežičnom punjaču za 15 minuta napuniti do 50%, dok će se na žici za pola sata napuniti do vrha.

Naprednija verzija uređaja stiže u pet boja – crnoj, plavoj, zlatnoj, narandžastoj i bijeloj, a cijena telefona za verziju 8/256 GB je 1.099 evra, dok je cijena standardnog modela  899 evra za početnu verziju.