honor-v30

Written by

Honor V30 će imati dvije prednje kamere

iza ugla, mobilni svijet| Views: 478

Iznenađenja jednog od najvećih proizvođača mobilnih telefona, kineskog Huawei-ja, postala su potpuno normalna pojava. Ukoliko vam je prednja kamera jedan od najvažnijih segmenata telefona, Honor V30 mogao bi imati čak dvije.

Huawei je, zajedno sa svojim podbrendom Honor, odlučan da korisnicima uvijek pruža najbolje korisničko iskustvo. Već ranije se govorilo kako bi model Honor V30 mogao imati podršku za 5G, što i nije tako neobično, ali su se sada pojavile informacije i o dvostrukoj selfi kameri.

Kako stvari sada stoje, ovaj telefon će imati punch hole, ali će ta rupa u ekranu sada imati dva senzora. Za sada nema informacija o tome kakve će karakteristike imati ove dvije kamere, ali se pretpostavlja da ovaj kineski proizvođač radi na nekom novom, inovativnom rješenju. Sasvim je dovoljno prisjetiti se mogućnosti koje je Huawei uveo sa zadnjim kamerama serije P30 i Mate30.

Kada je riječ o ostalim detaljima Honor V30 telefona, ne postoji mnogo glasina. Jedina razlika koja je za sada uočena odnosi se na zakrivljene ivice ekrana u odnosu na model View 20. Honor obično lansira svoju V seriju krajem godine, tako da sve detalje možemo očekivati u narednih mjesec ili dva.

Takođe, za sada nema ni potvrde da li će se ovaj telefon na globalnom tržištu pojaviti pod imenom View 30 ili samo V30. Ostaje nam samo da sačekamo zvanične informacije i radujemo se mogućnostima dvostruke prednje kamere.