Honor Vision TV

Written by

Honor Vision TV je prvi uređaj sa HarmonyOS

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 540

Operativni sistem na kojem radi već nekoliko godina, kompanija Huawei nije rezervisala samo za mobilne uređaje. Već je predstavljena serija pametnih televizora nazvanih Honor Vision i Honor Vision Pro sa HarmonyOS koji su za sada dostupni samo za kinesko tržište.

Podsjetimo, HarmonyOS radiće na brojnim uređajima, od klasičnih računara, tableta, pa sve do velikih pametnih ekrana na kojima je trenutno fokus kompanije. Kada je riječ o hardveru, televizori uključuju Huawei-jev čipset Honghu 818, octa-core procesor za obradu slika, kao i ​​55-inčni 4K ekran. U kompaniji žele pružiti uvijek više svojim korisnicima, pa će ekran prikazivati i informacije o vremenu, a njime je moguće upravljati i putem pametnih telefona.

Ipak, postoje razlike između dva modela – Honor Vision Pro ima podesivu pop-up kameru i šest mikrofona koji se mogu koristiti za video-pozive, i sve to u rezoluciji 1080p i 30fps. Honor Vision Pro dolazi i sa šest zvučnika od 10 W, dok Honor Vision dolazi sa četiri.

Za sada nema najava da će ovi pametni televizori uskoro doći na evropsko tržište. Huawei prvenstveno želi razviti HarmonyOS u Kini, ali nije isključeno da će po završetku prve faze, kompanija širiti svoje tehnološke inovacije i na druge kontinente.

Ukoliko vas zanima šta sve donosi HarmonyOS i kako će funkcionisati, informacije potražite ovdje.