Written by

HTC U12 – Sve poznate informacije na jednom mjestu

moj android| Views: 530

htc

HTC je prošle godine imao zaista sjajan telefon, a ove godine trebalo bi da stigne i novi model U12 koga mnogi s nestrpljenjem očekuju. Mi vam danas otkrivamo sve poznate informacije.

Iako je u početku bilo planirano da telefon bude predstavljen u Barseloni to se nije desilo jer su u HTC-u odlučili da ne žele da ih zasjeni Samsung. Iz toga razloga je u planu odvojeni događaj baš kao što će napraviti i Huawei za predstavljanje P20 modela, a to će se najvjerovatnije desiti u maju.

Što se tiče samih specifikacija većina se drži u strogoj tajnosti, a nagađa se da bi U12 mogao imati nešto veći displej od U11, spekuliše se da bi dimenzije mogle biti 5,7 ili 5,8 inča sa QHD rezolucijom i mogućim 4K panelom.

Gotovo je sigurno da će doći sa Snapdragon 845 chipset-om i Qualcomm procesorom. Kad je u pitanju RAM vjeruje se da će u ponudi biti dvije opcije od 4 i 6 GB, a sigurno neće izostati ni dualna kamera koja je kod HTC modela postala standard.

U12  će imati i Edge Sense funkciju koja vam dozvoljava da pokrenete određenu aplikaciju po izboru samo tako što ćete stisnuti uređaj. Ovo je veoma korisna funkcija iako se u početku nije činila kao takva. Od ostalih poznatih funkcija tu je i zaštita od vode i prašine, a možda čak i bežčno punjanje. U12 bi trebalo da radi na Android Oreo operativni sistem. Kad je u pitanju dizajn pretpostavlja se da će biti drastičnog pomaka u odnosu na prethodni model, ali to nećemo znati dok ne vidimo.