Huawei Y9s

Written by

Huawei je predstavio novi Y9s model telefona

mobilni svijet, u žiži| Views: 464

Kompanija Huawei nastavlja sa proizvodnjom kvalitetnih i pristupačnih pametnih telefona. Tako je nedavno predstavljen uređaj srednjeg ranga pod nazivom Huawei Y9s, koji zapravo predstavlja rebrendiran Honor 9X Pro.

Novi pametni telefon iz Huawei porodice izrađen je od 6,59-inčnog ekrana bez ikakvih otvora i izreza, tako da je odnos ekrana prema tijelu telefona 91%. Uređaj pokreće Kirin 710F čipset u kombinaciji sa 6GB RAM-a. Uz interfejs EMUI 9.1. i Android Pie operativni sistem, dolazi i 128GB interne memorije koja se može proširiti sa maksimalno 512GB putem microSD kartice.

Za selfi fotografije zadužena je pop-up kamera sa 16MP, a na zadnjoj strani se nalazi sistem trostruke kamere sa senzorima kvaliteta 48MP, 8MP za ultraširoke fotografije i 2MP senzor za dubinu.

Jedna zanimljivost tiče se i samog otključavanja uređaja. Huawei Y9s sadrži bočno ugrađeni senzor za otisak prsta. Zapravo, ovaj senzor je postavljen umjesto klasičnog prekidača za otključavanje i omogućava znatno brži pristup telefonu.

Telefon se proizvodi u dvije boje, Midnight Black i Breathing Crystal, i sve to sa snažnom baterijom od 4000 mAh. Iako je kompanija predstavila uređaj, za sada nema informacija o tome kada bi telefon mogao doći na tržište.