Written by

Huawei korisnici se raduju novom Mate 30 Pro telefonu

iza ugla, mobilni svijet| Views: 640

U kompaniji Huawei nema vremena za odmor. Nakon što su postignutim rezultatima u prva tri mjeseca 2019. godine prestigli konkurenciju, tržište osvojili novom P30 serijom telefona, sada je vrijeme za nove inovacije ovog tehnogiganta.

Iz Kine stižu informacije o novom Huawei Mate 30 Pro pametnom telefonu koji će, prema nezvaničnim informacijama, imati 6,71-inčni ekran s integrisanim senzorom otisaka prsta, a navodno će za njegovu proizvodnju biti zadužena kompanija BOE.

Kada je riječ o unutrašnjosti telefona, specifikacije bi mogle biti zaista impresivne. Spominje se da će telefon pokretati 7-nanometarski HiSilicon Kirin 985 čip, uz Balong 5000 5G modem za jednu od verzija telefona. Takođe, baterija bi trebalo da bude kapaciteta 4200 mAh s podrškom za 55 W brzo punjenje i dodatnom podrškom za bežično punjenje, te reverzno 10 W bežično punjenje.

Poznato je da je kamera prioritet kompanije Huawei prilikom izrade telefona, pa se očekuje da će tako biti i sa novim modelom iz Mate serije. Sa zadnje strane, uređaj bi trebalo da ima četiri senzora – kombinaciju klasične, širokougaone, telefoto i 3D ToF kamere.

Huawei ima običaj da svoje Mate pametne telefone predstavlja u oktobru, tako da bi zvanične specifikacije mogle biti poznate na jesen.

A do tada, ako ste u potrazi za novim telefonom – naša preporuka je svakako jedan od dva nova modela i P30 serije telefona koji su dostupni u ponudi kompanije m:tel.