Written by

Huawei Mate 20 Pro vraćen u Android Q Beta program

mobilni svijet, u žiži| Views: 651

Korisnike mobilnih telefona kompanije Huawei obradovaće činjenica da je model Mate 20 Pro vraćen na listu uređaja koji upotrebljavaju Android Q Beta.

Svi oni koji na telefonu Huawei Mate 20 Pro imaju pomenuti softver moći će da koriste njegova ažuriranja, zahvaljujući ponovnom uvrštavanju na Android Q program. Ovu informaciju su potvrdili predstavnici Android-a, a ona se nalazi i na zvaničnoj internet stranici Android Q Beta, gdje možete pratiti aktuelne promjene i najnovije podatke o projektu.

Mate 20 Pro se na ovaj način pridružio modelima Nokia 8.1, LG G8, Sony Xperia XZ3, Google Pixel 3, ali i mnogim drugim telefonima u testiranju beta verzije sistema i njegovih funkcija putem platforme.

Razlozi vraćanja poznatog brenda na Android Q listu još nisu poznati, ali spekuliše se da promjene imaju veze sa objavom kompanije Huawei da radi na razvoju sopstvenog operativnog sistema.

Da li je ovaj potez svjetlo na kraju tunela za pomalo zategnute odnose Huawei-a i pojedinih tržišta, još je neizvjesno. Ali svakako vraća nadu u pozitivno rješenje situacije, na obostrano zadovoljstvo i Google-a, ali i kompanije Huawei.