Bežično punjenje

Written by

Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro će podržavati ultrabrzo bežično punjenje

iza ugla, mobilni svijet| Views: 574

Svakodnevne obaveze od nas traže uvijek više, a kako bez mobilnih telefona gotovo da ne možemo zamisliti jedan dan, veoma je važno koliko baterija može ispratiti naše aktivnosti. A kada već dođe na “crveno”, brzina punjenja jedna je od važnijih karakteristika svakog telefona. Zato bi nas Huawei u svojoj novoj Mate30 seriji mogao počastiti novim mogućnostima.

Svjedoci smo da vodeći proizvođači mobilnih telefona sve više rade na ovoj komponenti – brzom i, po mogućnosti, bežičnom punjenju. Iako još ne postoje zvanične informacije, govori se kako bi novi telefoni Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro mogli podržavati ultrabrzo bežično punjenje. Ova dva modela trebalo bi da podržavaju bežično punjenje od 25 W, što bi bila trenutno najbrža metoda punjenja baterije.

Iako zvuči prilično nerealno, nemojte zaboraviti da je upravo Huawei kompanija koja je prošle godine u svoj uređaj Mate 20 Pro implementirala punjenje od 40 W putem kabla. Konkurenti proizvođači tek ove godine uspjeli su parirati Huawei-ju, tako da bi nova inovacija ovog kineskog tehnogiganta mogla biti prilično realna.

Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro navodno će biti predstavljeni 19. septembra, a još jedna od glasina govori da će ih pokretati, do sada neobjavljeni, Kirin 990 SoC. Očekujemo i 6,71-inčni 90Hz OLED ekran za Mate 30 Pro, 55 W punjenje putem kabla kao i novi, kružni sistem zadnje kamere sa dva 40MP senzora.