Huawei će predstaviti svoj prvi Smart TV?

Written by

Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro stižu 19. septembra

iza ugla, mobilni svijet| Views: 587

Najveći igrači mobilne industrije u neprestanoj su trci ko će na tržište donijeti bolju i kvalitetniju tehnološku “igračku”. Sada je na redu Huawei sa svojom Mate serijom.

Riječ je o seriji Mate 30 koja će donijeti tri nova mobilna telefona – Huawei Mate 30, Mate 30 Pro i Mate 30 Lite. Iako se o ovim telefonima i inovativnim mogućnostima govori već nekoliko mjeseci, do sada se nije pominjao tačan datum lansiranja. Sudeći prema ruskim izvorima, ova serija telefona na evropsko tržište stiže 19. septembra.

Prema pisanju ruskog portala Hi-Tech Mail.ru, modeli Mate 30 i Mate 30 Pro imaće novi Kirin 990 čipset, što se razlikuje u odnosu na curenja koja su se ranije pojavljivala. Sve informacije, kako pišu, dolaze od čelnih ljudi kompanije, a novi Kirin navodno će imati i ugrađen 5G modem.

Što se tiče ostalih detalja, za model Mate 30 Pro se očekuje kako će imati 6.7-inčni AMOLED ekran, 55W punjenje, čitač otiska prsta ispod displeja, ​​ali i prilično velik notch što sugeriše na napredni hardver za skeniranje lica. Glasine, takođe, kažu da će Mate 30 Pro imati dva 40MP senzora na zadnjoj strani, kao dio kružnog modula kamere. Veliki dio ovih informacija o hardveru mogao bi se lako odnositi i na standardni Mate 30.

Što se tiče verzije Lite, ove godine očekujemo prilično drugačiji uređaj. Navodno bi ga mogao pokretati HarmonyOS kao alternativa Android-u. Ovakav potez bi kompaniju Huawei uveo u novu fazu, ali ćemo sve provjereno znati 19. septembra ukoliko se ovo pokaže kao zvaničan datum lansiranja nove serije telefona.