Written by

Huawei Mate 30 Pro dolazi sa okruglim izrezom za kameru

iza ugla, mobilni svijet| Views: 650

Huawei serija telefona P30 je potpuno osvojila svijet, što potvrđuju i fantastični prodajni rezultati. Ali, ako ste pomislili da ovaj brend ne može bolje – onda ste se prevarili. Iako je još rano govoriti o specifikacijama serije Mate 30, fotografije koje su se nedavno pojavile daju nam osnova da vjerujemo kako Huawei stvara novo tehnološko čudo.

Fotoaparat – to je ključna karakteristika P30 serije i sigurno je da će kamera ovih telefona obilježiti 2019. godinu. Međutim, prema posljednjim nezvaničnim informacijama i fotografijama, Huawei Mate 30 Pro mogao bi imati novi oblik zadnje kamere, i to kružni. Ono što je sigurno jeste da će Huawei imati mnogo objektiva, ali će njihov raspored sada očito biti nešto drugačiji u odnosu na prethodne uređaje.

Fofografija koju je nedavno objavila PhoneArena pokazuje zadnju stranu onoga što je naizgled Huawei Mate 30 ili Huawei Mate 30 Pro, ali i kružni blok za kameru s četiri objektiva i LED blicom. Ovaj, pomalo futuristički, izgled je u suprotnosti s Huawei Mate 20 Pro, koji ima manji kvadratni blok s tri objektiva, i Huawei P30 Pro, koji posjeduje duguljasti oblik s jednim objektivom na strani. Iako je ovu informaciju trenutno teško potvrditi, pretpostavlja se da će jedan od objektiva novog uređaja imati i 5x optički zum.

Huawei Mate 30 dolazi sa većom baterijom?

Foto: Phone Arena

Što se ostalih objektiva tiče, za sada ne postoje ni nagađanja. Podsjetimo se da P30 Pro ima telefoto objektiv od 8 MP, koji se pridružio 40MP glavnom objektivu, 20MP širokugaonom objektivu i objektivu Time of Flight (ToF) za dubinsko očitavanje. I u slučaju ovog uređaja kvalitet kamera bi mogao biti isti, iako ne bismo bili iznenađeni dodatnim poboljšanjima.

Ono što je zanimljivo jeste da su ranije informacije o Huawei Mate 30 (ili Mate 30 Pro) govorile o pravougaonom obliku kamere. S obzirom da je nova fotografija dosta kvalitetnija, pretpostavlja se da su ova nagađanja i tačna. Takođe, postoji mogućnost i da su oba dizajna stvarna, te da jedan prikazuje Huawei Mate 30, dok drugi prikazuje poboljšanu Mate 30 Pro verziju.

Da li će novi oblik kamere na zadnjoj strani zaista biti postavljen, vidjećemo u oktobru kada se očekuje lansiranje telefona ove serije.