Written by

Huawei Mate X stiže u julu

iza ugla, mobilni svijet| Views: 673

Za odmor u kompaniji Huawei nema vremena, jer je nakon lansiranja P30 serije sve spremno za novi Huawei Mate X. Riječ je o prvom sklopivom telefonu ovog kineskog tehnogiganta koji bi se, prema najavama, trebao pojaviti na tržištu već u julu.

Ovo je savršen termin za lansiranje sklopivog Mate X s obzirom da su konkurentske kompanije već lansirale ili su u finalnoj fazi izrade svoje verzije ovakvih telefona. Huawei je odlučan da predvodi tržište novih modela telefona, a prema medijskim izvještajima, kineska kompanija planira puštanje 100.000 jedinica Mate X za prvu fazu lansiranja.

Podsjetimo, Huawei je ovaj model telefona predstavio krajem februara na MWC sajmu u Barseloni.

Preklopni Mate X koristiće 7 nanometarski modemski čipset Balong 5000, uz integrisanu bateriju snage 4500 mAh koja podržava 55W SuperCharge tehnologiju punjenja baterija. Smještena je u kućište debljine 5.4 milimetara, a u kombinaciji s umjetnom inteligencijom za uštedu energije može izdržati jedan dan bez napajanja. Zahvaljujući pomenutoj SuperCharge tehnologiji ovaj pametni telefon moći će napuniti do 85 posto u 30 minuta.

Riječ je o smartphone-u sa 6.6-inčnim ekranom koji rasklopljen postaje veličine 8 inča, a 2-u-1 telefon i tablet dolazi u Interstellar Blue boji.

Ovaj telefon je visokog cjenovnog ranga, ali će njegove karakteristike zasigurno opravdati uloženi novac. Ostaje nam samo da se sačekamo početak prodaje i pratimo kako Huawei osvaja nove korisnike i nova tržišta.