huawei-matepad-pro

Written by

Huawei MatePad Pro – novi tablet kineskog proizvođača

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 489

Huawei trenutno radi na razvoju novog tableta, za koji mnogi kažu da neodoljivo podsjeća na iPad Pro. Međutim, već sada je jasno da će biti velikih razlika, naročito u pogledu kamere.

Iako informacije nisu zvanične, govori se kako će Huawei MatePad Pro imati dvostruku kameru na zadnjoj strani uređaja i jednu prednju kameru koja će biti smještena u punch hole. Tablet će imati izuzetno tanke okvire i stylus pametnu olovku koja se pomoću magneta spaja na gornjoj strani tableta.

Ranije se govorilo da će uređaj nositi ime MediaPad M7, ali je prema tvrdnjama popularnog dojavljivača Even Blassa komercijalni naziv tableta Huawei MatePad Pro. Ako govorimo o još nekim, sada poznatim, detaljima uređaja možemo reći da će senzor otiska prsta biti implementiran ispod ekrana.

Prema pisanju portala 91Mobiles, možemo očekivati tablet koji će donijeti posljednju tehnologiju iz Huawei industrije. To podrazumijeva i Kirin 990 čipset, najnoviji i najbrži procesor koji radi na 5G sistemu. Takođe, prema sadašnjim najavama, očekuje se da će uređaj imati 8GB RAM-a i 256GB interne memorije, i sve to uz “ogromnu” bateriju čiji se kapacitet za sada drži u tajnosti.

S obzirom da je tablet Huawei MediaPad M6 lansiran krajem juna ove godine, nije izvjesno kada bi ova kineska kompanija na tržište mogla izbaciti novu generaciju.

FOTO: Evan Blass