Huawei-P-Smart-Z

Written by

Huawei P smart Z – telefon sa pop-up kamerom

mobilni svijet, u žiži| Views: 659

Svi već vrlo dobro znamo da su pop-up kamere apsolutni hit mobilne industrije, pa se i mnogi brendovi takmiče u tome ko će i koliko kvalitetnu “iskačuću” kameru napraviti. U toj trci, jedan od glavnih igrača jeste kineski tehnogigant Huawei koji je na tržište lansirao uređaj P smart Z sa upravo ovakvom kamerom.

Dizajn

Kada je riječ o dizajnu, Huawei P smart Z sadrži jedinstvenu liniju na zadnjoj strani telefona koja dijeli površinu, a samim tim dizajn izdvaja u odnosu na ostale uređaje. Na glatkoj pozadini, specijalna svilenkasta tekstura svjetluca pod svjetlom i jasno možete vidjeti predivne detalje. Uz nevjerovatan Ultra FullView displej od 6.59 inča imate potpuni pregled ekrana bez notch-a, što garantuje odličnu zabavu bez limita dok gledate video-zapise, igrate igrice ili čitate elektronske knjige. S obzirom da je prednja kamera izmještena zahvaljujući pop-up mehanizmu, ekran ovog uređaja skoro da ne sadrži okvir.

Kamera

A kada već govorimo o kamerama, ovom “iskačućem” selfie čudu potrebna je samo jedna sekunda za pripremu i već može snimati fotografije. Onog trenutka kada završite fotografisanje, kamera se automatski uvlači. Koliko je pouzdana govore i podaci da može izdržati teret od 15 kilograma, više od 100.000 puta može “iskočiti”, a radi na temperaturama od -20℃ do +60℃. Prednja AI kamera od 16MP nudi optimizaciju slike u realnom vremenu u 8 scena i inteligentno podešava intenzitet obrade. Na zadnjoj strani nalazi se dualna kamera sa glavnim senzorom od 16MP i dodatnim za dubinske efekte od 2MP. Obrada 3D portreta sada je moguća i na prednjoj i na zadnjoj kameri sa osvjetljenjem studijskog kvaliteta, kako biste izgledali najbolje u svakoj situaciji.

Velika brzina, velika efikasnost

Zahvaljujući unapređenom čipsetu Kirin 710F brzina rada je znatno poboljšana, a potrošnja energije istovremeno smanjenja. Bez obzira da li igrate grafički zahtjevne igre ili gledate sadržaj uživo, telefon će raditi besprijekorno. Sve nezaboravne trenutke možete sačuvati na 64 GB interne memorije, koja se memorijskom karticom može proširiti i do 512 GB. Ugrađena snažna baterija od 4.000 mAh radi sa pametnim procesorom za uštedu energije kako bi značajno povećala ukupnu energetsku efikasnost uređaja.

Sigurni smo da Huawei P smart Z može pratiti većinu vaših svakodnevnih zadataka.