Written by

Huawei P20 lite, šta možemo očekivati?

moj android| Views: 538

p

Iako još uvijek nije zvaničo potvrđeno kada će model Huawei P20 Lite biti pušten u proizvodnju uveliko se šuška čak i o tehničkim specifikacijama samog telefona.

Mnogi sa sigurnošću tvrde da će telefon imati dualnu kameru od 16 i 2 megapiksela te prednju kameru od takođe 16 megpiksela, a vjeruje se da će procesor ponovo biti Kirin 659. Kad je u pitanju memorija tu je sad već standardnih 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije te baterija jačine 3000 mAh. Kad je u pitanju displej riječ je o fullHD+ veličine 5,84 inča.

Fotografije koje su objavljene u španskom časopisu za nauku i tehnologiju pokazuju zaista mnoštvo detalja za koje bi se znalci mogli uhvatiti. Na primjer, home dugme uopšte nije vidljivo, a prema dimenzijama bi se moglo zaključiti da će ovaj model biti nešto veći od Huawei P10 telefona.

Prilično je sigurno da trostruka kamera o kojoj se ranije pričalo ipak neće biti realizovana te će biti rezervisana samo za Pro verziju. Isto tako postoji mogućnost cirkularnog senzora za otisak prsta u kombinaciji sa skenerom lica sa prednje strane što će korisniku pružiti više opcija kad je u pitanju otključavanje i zaključavanje telefona.

S obzirom na to da Huawei ove godine još uvijek nije predstavio niti jedan novi uređaj od P serije očekujemo zaista mnogo.