Written by

Huawei P30 Lite – sinonim za AI tehnologiju

mobilni svijet, u žiži| Views: 722

Vještačka inteligencija je integrisana u Huawei P30 Lite, a najveći uticaj vještačke inteligencije (AI) se primjećuje prilikom upotrebe kamere.  

Zahvaljujući AI tehnologiji sočiva, P30 Lite prepoznaje 22 različite kategorije načina fotografisanja, sa više od 500 scena. Pored toga, posljednji model Huawei telefona nudi i opciju stabilizacije slike koja korisnicma omogućava da fotografišu noću, bez upotrebe stativa. Na ovaj način, riješen je jedan od problema koji fotografima zadaje najviše glavobolje.

Takođe, ovaj uređaj ima sposobnost regulisanja svjetla, tako da ćete dobiti savršenu fotografiju svaki put, bez obzira na to da li koristite vještačko ili prirodno osvjetljenje prilikom upotrebe kamere.

Ljubiteljima selfija je na raspolaganju kamera rezolucije 24 MP. Kako je svako lice jedinstveno, Huawei je svojim korisnicima omogućio AI-driven Selfie, tehnologiju koja uljepšava autoportrete na osnovu jedinstvenog oblika i tipa lica. Uređaj bilježi crte vašeg lica i kreira prilagođeni algoritam kako bi se osiguralo da uvijek prikazujete svoju bolju stranu. Zahvaljujući pomenutoj funkciji svaki selfie će izgledati kao da je posebno kreiran za naslovnice modnih časopisa.

Još jedna odlična primjena vještačke inteligencije integrisane u Huawei P30 Lite jeste opcija HiVision Shopping, pomoću koje možete prepoznati uslikane objekte, zatim se i povezati sa online prodavnicom radi provjeravanja i upoređivanja cijena. Ovaj dodatak prepoznaje milione različitih artikala i više od stotinu brendova koje se nalaze na online platformama za kupovinu.

Ništa manje značajan nije ni AI Travel Assistant koji može da prepozna i dostavi informacije o turističkim atrakcijama i ponudama, a u zavisnosti od lokacije korisnika. Dodatnu vrijednost aplikaciji daje i dodatak audio vodiča, kao i veliki broj korisnih savjeta koji se tiču željene destinacije.

Vještačka inteligencija polako prožima sve sfere života, a širok spektar njenih mogućnosti je najjednostavnije objašnjen upravo na uređajima koje svakodnevno koristimo – mobilnim telefonima. Ako su vas zadivile mogućnosti Huawei P30 Lite, potražite ga u ponudi kompanije m:tel po cijeni od 1 KM za preporučenu tarifu Preplata L+.