huawei-matepad-pro-

Written by

Huawei predstavio novi tablet – Huawei MatePad Pro

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 552

Kompanija Huawei predstavila je svoj novi tablet pod imenom Huawei MatePad Pro. Riječ je o uređaju iz premium kategorije, a prvo što ćete primijetiti na ovom uređaju jeste punch-hole rješenje za kameru u displeju.

Ovaj tablet ima 10,8-inčni AMOLED ekran, rezolucije 2560 x 1600p i odnosom stranica 16:10. Prednja kamera o kojoj svi govore kvaliteta je 8 MP, a buduće vlasnike ovog uređaja će oduševiti i audio sistem sa četiri zvučnika.

Kirin 990 čipset zadužen je za pokretanje tableta, i dolazi u kombinaciji sa 6 GB ili 8 GB RAM-a i 128/256GB prostora za skladištenje podataka. Na zadnjoj strani uređaja nalazi se 13 MP kamera.

Kada govorimo o softveru, tablet dolazi sa Android 10 operativnim sistemom i EMUI 10 interfejsom. Takođe, dostupan je i multi-screen mod koji omogućava emuliranje podržanih Huawei telefona na ekranu tableta u realnom vremenu. Baterija je kapaciteta 7250mAh i podržava 40W Huawei SuperCharge, 15W bežično punjenje i 7.5W bežično punjenje sa obrnutom podrškom. Dostupan je i M-Pen stylus za precizniju interakciju i crtanje.