Written by

Huawei predstavio tri nova uređaja u seriji Nova

mobilni svijet, u žiži| Views: 486

Huawei je nedavno otkrio nekoliko uređaja koji u narednom periodu očekuju ljubitelje poznatog brenda. Glavni aduti kompanije su tri pametna telefona iz serije Nova 5Huawei nova 5 Pro sa Kirin 980 čipsetom, Huawei nova 5 sa Kirin 810, kao i Huawei nova 5i.

Huawei nova 5 Pro

Ovaj telefon je definitivno zvijezda porodice Nova, budući da ima OLED tehnologiju, moderne boje, kao i skener za otisak prsta ispod ekrana. Displej je dijagonale 6,39 inča i dolazi sa Full HD+ rezolucijom, ali i dizajnerski odličnim usjekom za prednju kameru od 32 MP. Na poleđini telefona su smještene četiri kamere – glavna od 48 MP, širokougaoni objektiv od 16 MP, kao i senzor dubine od 2 MP, te makro kamera od 2 MP, koje će budućim vlasnicima garantovati i više nego odlične fotografije.

Pored navedenih, uređaj posjeduje i vodeći Kirin 980 čipset sa 8 GB RAM-a, a svi ljubitelji Huawei-ja imaće izbor u količini memorije za skladištenje podataka – 128 GB ili 256 GB.

Još jedna bitna komponenta uređaja je baterija, koja na Nova 5 Pro telefonu ima jačinu 4000mAh, a za njeno brže punjenje je zadužen 40W Huawei SuperCharge.

Huawei nova 5

Huawei nova 5 je prvi telefon sa novim Kirin 810 čipsetom, koji ima dva Cortex-A76 moćna jezgra koji rade na 2.27GHz, šest efikasnih Cortex-A55 jezgara koje rade na 1.88GHz, kao i Mali-G52 MP6 GPU.

Osim razlike u seriji čipseta, ovaj model je prema specifikacijama identičan nova 5 Pro uređaju, što znači da i nova 5 dolazi sa nazubljenim OLED ekranom na prednjoj strani i identičnom quad kamerom sa zadnje strane.

Huawei nova 5i

Huawei nova 5i, za razliku od prethodno pomenutih, u svom sastavu ima Kirin 710 čipset. Ali, ovaj uređaj se i dizajnom kamere ističe od ostalih iz Nova serije telefona.

Skener otiska prsta se nalazi na poleđini, odmah pored četiri kamere, od kojih je glavna od 24 MP, a tu su i širokougaona od 8 MP, senzor dubine od 2 MP i makro objektiv takođe od 2 MP.

Kapacitet baterije je 4.000 mAh, ali za razliku od nova 5 i nova 5 Pro, ovaj model podržava standardno 18W brzo punjenje koje Huawei, posljednjih nekoliko godina, implementira u uređaje srednjeg cjenovnog ranga.

Podsjećamo da su iz kompanije Huawei, prilikom predstavljanja novih modela, naveli kako su u prvih pet mjeseci ove godine prodali 100 miliona pametnih telefona.